Νέα, Προκυρήξεις

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 3Χ3

  1.  Έναρξη Πρωταθλήματος. Ως ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος, ορίζεται η 22 Οκτωβρίου 2017.
  2.  Λήξη πρωταθλήματος. Ως ημερομηνία λήξης του πρωταθλήματος, ορίζεται το πρώτο δεκαήμερο Ιουνίου 2018.Για την οριστικοποίηση αυτής της ημερομηνίας, θα ενημερωθείτε στην συνάντηση, η οποία θα πραγματοποιηθεί τη 31η Ιουλίου σε κεντρικό ξενοδοχείο.
  3. Σύστημα διεξαγωγής Πρωταθλήματος. Οι ομάδες θα είναι χωρισμένες σε ομίλους ανά ηλικία.
   Οι ηλικίες είναι:
   Γεννηθέντες τα έτη 2010-1993
   Γεννηθέντες τα έτη 1994-1977
   Γεννηθέντες προ του 1997
   Ομάδα με αθλητές όλων των ηλικιών αγωνίζεται στην μικρότερη ηλικία, δηλαδή γεννηθείς  το 1997, έχει δικαίωμα συμμετοχής στην μικρότερη ηλικία και όχι το αντίστροφο.
  4. Δικαίωμα συμμετοχής.Κάθε επιχείρηση μπορεί να συμμετάσχει με όσες ομάδες επιθυμεί. Η κάθε ομάδα, απαραιτήτως θα απαρτίζεται από 5-8 αθλητές, οι οποίοι θα δηλωθούν πριν την έναρξη του πρωταθλήματος και αυτό διότι κατά την διάρκεια του πρωταθλήματος δεν θα επιτραπούν νέες εγγραφές ή διαγραφές αθλητών. Μπορεί να γίνει αντικατάσταση κάποιου αθλητή πριν την έκδοση του δελτίου του, με τελική ημερομηνία την 30/8/2017. Δεν επιτρέπεται η χρησιμοποίηση αθλητή Εθνικών κατηγοριών καθώς και δεν επιτρέπεται η συμμετοχή αθλητή, ο οποίος την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο συμμετείχε στα εν λόγω πρωταθλήματα.
  5. Τρόπος διεξαγωγής πρωταθλήματος.Οι ομάδες αγωνίζονται, όλες εναντίον όλων με βαθμολογική κατάταξη. Ο νικητής του αγώνα λαμβάνει 2 βαθμούς, ο ηττημένος 1 βαθμό και κάθε μηδενισμός, αφ’ ενός δεν επιφέρει βαθμό, αλλά αντιθέτως μπορεί, να επιφέρει αφαίρεση βαθμών, αναλόγως το παράπτωμα.Με βάση λοιπόν της βαθμολογικής κατάταξης,  από 1η θέση έως και 8η θέση, οι ομάδες θα αγωνισθούν ως ακολούθως: 1ος-8ος, 2ος-7ος, 3ος-6ος και 4ος-5ος. Οι νικητές αυτών των αγώνων θα αγωνισθούν στο  Final Fourως ακολούθως: Νικητής:1- 8 με τον νικητή 3-6 και νικητής 2-7 με νικητή 4-5. Οι νικητές θα αγωνισθούν στον μεγάλο τελικό για την 1η και 2η θέση και οι ηττημένοι στον μικρό τελικό για την 3η θέση στην τελική κατάταξη.Σε περίπτωση ισοβαθμίας, μεταξύ δύο (2) ή περισσοτέρων ομάδων, θα λαμβάνονται τα μεταξύ τους αποτελέσματα. Η ομάδα η οποία έχει περισσότερες νίκες, θα καταλαμβάνει υψηλότερη θέση στην βαθμολογία.Σε περίπτωση κατά την οποία δύο (2) ή περισσότερες ομάδες έχουν τον αυτό αριθμό νικών, θα λαμβάνεται η μεταξύ τους διαφορά σε πόντους, άμυνα και επίθεση. Η ομάδα με την μεγαλύτερη θετική διαφορά, θα καταλαμβάνει την υψηλότερη θέση. Σε περίπτωση εκ νέου, ισοβαθμίας, θα λαμβάνεται υπ’ όψιν η επιθετική αποτελεσματικότητα, δηλαδή το σύνολο των πόντων της στην επίθεση. Επόμενο κριτήριο η αμυντική ικανότητα και τελικό κριτήριο το σύνολό των νικών κατά την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.
  6. Γήπεδα αγώνων. Ως γήπεδα διεξαγωγής των αγώνων, έχουν επιλεγεί, 1 γήπεδο στα Νότια Προάστια και 1 γήπεδο στα Βόρεια Προάστια.
  7. Εμφανίσεις αγώνων. Οι ομάδες υποχρεούνται να δηλώσουν δύο χρώματα εμφανίσεων με τα οποία θα αγωνίζονται . Ένα σκούρο χρώμα και ένα ανοικτό χρώμα. Σαν γηπεδούχος ομάδα, σε περίπτωση ίδιου χρώματος με την αντίπαλο ομάδα, υποχρεούται να φορέσει εμφάνιση σκούρου χρώματος.
  8. Ημέρες και ώρες αγώνων. Ημέρα διεξαγωγής των αγώνων είναι εκάστη Κυριακή, πλην της Κυριακής 25ης Μαρτίου 2018, κατά την οποία θα γίνουν αγώνες, οι οποίοι έχουν αναβληθεί για ειδικούς λόγους, και κατόπιν απόφασης της επιτροπής διεξαγωγής πρωταθλήματος
  9. Κόστος συμμετοχής στο πρωτάθλημα. Το κόστος συμμετοχής ανά αθλητή ορίζεται στο ποσόν των εκατόν πέντε ευρώ (105,00€) συν Φ.Π.Α. Το ποσόν αυτό καταβάλετε σε 4 δόσεις οπότε και θα εκδοθεί το σχετικό παραστατικό Τιμολόγιο Παροχής Υπηρεσιών. Σε ουδεμία περίπτωση δεν επιστρέφονται χρήματα, και βέβαια σε περίπτωση μη εξόφλησης δεν παραδίδονται δελτία και η ομάδα δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα. Ποσοστό εκ των ανωτέρω συμμετοχών, θα δοθεί, υπό την μορφή ρουχισμού, υπόδησης και τροφίμων σε παιδιά τα οποία έχουν την ανάγκη μας. Η επιτροπή, η οποία θα προβεί σε αυτή διανομή, θα ορισθεί από τους μετέχοντες στο πρωτάθλημα.
  10. Υποχρεώσεις Διοργανώτριας αρχής. Η διοργανώτρια αρχή παρέχει στους μετέχοντες:
   • 5-8 δωρεάν αθλητική εμφάνιση, διπλής όψης, ανάλογα με την συμμετοχή των αθλητών, στις οποίες θα αναφέρονται ο χορηγός του πρωταθλήματος καθώς και οι δωροθέτες.
   • 5-8 τσάντες πλάτης, δωρεάν.
   • Κύπελλα για τους 3 πρώτες νικήτριες ομάδες ανά κατηγορία.
   • Κύπελλο ήθους
   • Μετάλλια για τους αθλητές των 3 πρώτων ομάδων, προπονητή και έφορο.
   • Κύπελλα στους νικητές ανά κατά κατηγορία, όπως 1ου σκόρερ, 1ου ριμπάουντ, 1ου σε ποσοστό σκόρερ 3 πόντων, 1ου πασαδόρου, 1ου στα κλεψίματα και 1ου στα κοψίματα.
   • Δωρεάν δελτία αθλητών.
   • Ασφαλιστική κάλυψη αθλητών κατά την διάρκεια των αγώνων, σε περίπτωση ατυχήματος.
   • Καθαρισμό αγωνιστικού χώρου.
   • Καθαρισμό κοινοχρήστων χώρων.
   • Χρήση Γηπέδου, αποδυτηρίων κλπ χώρων.
   • Στατιστική υπηρεσία on line και η οποία θα αναρτά όλα τα στοιχεία στο www.sportstats.gr καθώς και στοwww.3Χ3galaxy.basketblog.gr εντός 48 ωρών.
   • Ειδικό έπαθλο για τους 3 πρώτους νικητές ανά κατηγορία, το οποίο είναι για τους 1ους νικητές ανά κατηγορία 3 διανυκτερεύσεις με πλήρη διατροφή ( πρωϊνό-γεύμα και δείπνο) σε νησί.
   • Ειδικό έπαθλο για τους 3 δεύτερους νικητές ανά κατηγορία, το οποίο είναι για τους 1ους νικητές ανά κατηγορία 2 διανυκτερεύσεις με πλήρη διατροφή ( πρωϊνό-γεύμα και δείπνο) σε νησί.
   • Ειδικό έπαθλο για τους 3 τρίτους νικητές ανά κατηγορία, το οποίο είναι για τους 1ους νικητές ανά κατηγορία 1διανυκτέρευση με πλήρη διατροφή ( πρωϊνό-γεύμα και δείπνο) σε νησί.
  11.   Υποχρεώσεις Ομάδων.
   • Καταβολή, από κάθε ομάδα, πριν την έναρξη του αγώνα, των εξόδων διεξαγωγής, ποσού δέκα ευρώ (10,00€), το οποίο αφορά διαιτητές, κριτές, γιατρό αγώνα.
   • Αγορά συγκεκριμένης μπάλας διεξαγωγής του πρωταθλήματος και στις 3 μπάλες έχετε μια μπάλα δώρο. Δεν επιτρέπεται, ακόμα και στο ζέσταμα, η χρησιμοποίηση άλλα μπάλας, πλην του αγώνα.
   • Ομάδα η οποία δεν προσέρχεται να αγωνισθεί υποχρεούται στην καταβολή εξόδων του αγώνα, με χρονική προθεσμία την καταβολή πριν την έναρξη του επόμενου αγώνα της.
   • Σε περίπτωση κατά την οποία αυτό συμβεί τρείς(3) φορές, η ομάδα έχει ποινή αφαίρεσης ενός (1) βαθμού.
  12. Δικαιολογητικά έκδοσης δελτίου αθλητή.Με την δήλωση συμμετοχής. Θα πρέπει να προσκομισθούν τα κάτωθι:
   • Φωτοτυπία ταυτότητας ή διαβατηρίου, επικυρωμένη από δημόσιο φορέα, Κ.Ε.Π. ή Αστυνομικό Τμήμα.
   • Ιατρική βεβαίωση από καρδιολόγο ή παθολόγο γιατρό, ο οποίος θα βεβαιώνει την κατάσταση υγείας του και το δικαίωμα να μετάσχει σε αγώνα.
   • Δύο (2) έγχρωμες φωτογραφίες διαβατηρίου.
   • Βεβαίωση επαγγελματικής σχέσης εταιρείας-αθλητή, επικυρωμένη από Κ.Ε.Π.
   • Σύντομο αθλητικό βιογραφικό ενός εκάστου των αθλητών και του προπονητή, το οποίο θα αναρτηθεί στην σελίδα της ομάδος.
  13.   Κανονισμοί Αγώνων.
   • Ο χρόνος του αγώνα είναι τριάντα  λεπτά(30’), καθαρός.
   • Ο χρόνος επίθεσης είναι δέκα πέντε (14’’).
   • Η επαναφορά της μπάλας γίνεται από τις πλάγιες γραμμές.
   • Μετά από κάθε καλάθι ή πετυχημένη βολή, αλλάζει η κατοχή της μπάλας.
   • Μετά την συμπλήρωση επτά (7) ομαδικών φάουλ από μία ομάδα, δίνεται μία (1) ελεύθερη βολή, η οποία εκτελείται από τον αθλητή, ο οποίος κερδίζει το φάουλ. Αθλητής, ο οποίος συμπληρώνει τρία (3) ατομικά φάουλ, αποβάλλεται από τον αγώνα.
   • Το σουτ μέσα από την καμπύλη γραμμή καθώς και η ελεύθερη βολή, μετρούν για ένα (1) πόντο, ενώ το σουτ έξω από την καμπύλη γραμμή, μετρούν για δύο (2) πόντους.
   • Απαγορεύεται η άμυνα ζώνης.
   • Η κάθε ομάδα, έχει την δυνατότητα, σε κάθε αγώνα να χρησιμοποιήσει όσους αθλητές έχει στο δυναμικό της, αρκεί να τους δηλώσει στο φύλλο αγώνα πριν την έναρξη
   • Κάθε ομάδα έχει στην διάθεση της, ένα (1) time out, κατά το οποίο ο χρόνος του αγώνα δεν τρέχει.
   • Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος, οι ομάδες εκτελούν τρείς (3) ελεύθερες βολές, από μία εναλλάξ.
   • Αθλητής, ο οποίος έχει αποβληθεί, δεν δικαιούται να εκτελέσει ελεύθερη βολή.
  14. Οι ομάδες θα αγωνίζονται σε γήπεδα που ορίζει αποκλειστικά η διοργανώτρια αρχή, εκτός και αν κάποια από τις ομάδες, διαθέτει γήπεδο, στο οποίο όμως θα διεξαχθούν οι αγώνες όλης της συγκεκριμένης αγωνιστικής.
  15.  Ως μπάλα αγώνων, έχει επιλεγεί συγκεκριμένη μπάλα κλειστού γηπέδου, και η οποία θα προσκομίζεται στον διαιτητή πριν την έναρξη του αγώνα. Κανείς αγώνας δεν θα γίνεται με άλλη μπάλα.
  16. Διαιτητές και κριτές ορίζονται από την τοπική ένωση και είναι αποκλειστική ευθύνη της. Ο διαιτητής είναι ο μόνος αρμόδιος για την διεξαγωγή του αγώνα και ο οποίος επιτρέπει την συμμετοχή αθλητή με αντικείμενο, όπως βέρα, σκουλαρίκι κλπ.?
  17. Διαιτητής μη ορισθείς από την ένωση ή την διοργανώτρια αρχή δεν γίνεται δεκτός.
  18.  Σε κάθε αγώνα θα παρίσταται εκπρόσωπος της διοργανώτριας αρχής ο οποίος θα έχει συμβουλευτικό ρόλο σε περίπτωση την οποία ο διαιτητής δεν έχει προσωπική άποψη.
  19. Οι αθλητές θα είναι ομοιόμορφα ντυμένοι με αθλητική εμφάνιση την οποία παρέχει η διοργανώτρια αρχή και θα φέρει το όνομα του χορηγού. Στην εμφάνιση θα υπάρχουν όνομα χορηγού στο εμπρόσθιο μέρος της φανέλας, σήμα διοργανωτή, τυχόν σήματα δωροθετών, μεγάλο Νο στην πλάτη της φανέλας, μικρό Νο στο εμπρόσθιο μέρος της φανέλας και στο εμπρόσθιο σημείο του sorts. Οι αριθμοί των αθλητών θα δηλωθούν από την αρχή και δεν δύναται να αλλάξουν κατά την διάρκεια του πρωταθλήματος.
  20. Στον πάγκο κάθε ομάδος επιτρέπεται να είναι ο προπονητής, ο έφορος και υπόλοιποι αθλητές, οι οποίοι είναι δηλωμένοι στο φύλλο αγώνα. Όλοι θα πρέπει να φέρουν δελτίο ιδιότητος το οποίο θα έχει εκδώσει η διοργανώτρια αρχή.
  21. Τυχόν φθορές-ζημιές εντός των εγκαταστάσεων όπως καθίσματα, όργανα αγώνων κλπ αντικαθίστανται από την ομάδα η οποία τις προκάλεσε εντός πέντε ημερολογιακών ημερών. Το αυτό βέβαια και για τυχόν φθορές  του πέριξ χώρου των εγκαταστάσεων. Σε περίπτωση που δεν γίνει αποκατάσταση στο εν λόγω χρονικό διάστημα, η οποία αποβάλλεται από το πρωτάθλημα δια παντός. Η αυτή ποινή ισχύει και σε περίπτωση επανάληψης φθορών ή επεισοδίων.
  22. Τυχόν ένσταση θα εκδικάζεται την επομένη Τετάρτη του αγώνα, από την πειθαρχική επιτροπή. Στην επιτροπή, επιτρέπεται η παρουσία μόνον προς απολογία. Η άποψη των ενδιαφερομένων, σχετικά με τα γεγονότα, θα γίνεται μόνον γραπτώς.
  23. Όλοι οι παράγοντες του αγώνα θα φέρουν ειδική ενδυμασία με το αντικείμενο υπηρεσίας την οποία παρέχουν.
Share

Leave a Reply